Prijava v WooCommerce spletno trgovino

Za začetek se morate v vašo WooCommerce spletno trgovino prijaviti. To storite tako, da v URL vrstico zgoraj poleg vaše domene vtipkate “/wp-admin”. Ta URL je osnova prijave v katerokoli WordPress spletno stran ali spletno trgovino, po želji pa ga lahko tudi spremenite.

Primer celotne povezave:

https://vašadomena/wp-admin/

Prikazalo se vam bo prijavno okno, kamor vpišete vaše uporabniško ime in geslo. Za vstop v trgovino kliknete na gumb prijava.

Dodajanje slik

Slike naložite z klikom na »predstavnosti« in nato »Dodaj novo«.

Pri nalaganju slik vam priporočam, da jih čim bolj podobno poimenujete kot ime izdelka. Npr: Kratka-majica.png

Navigacija do zavihka z izdelki

Po uspešni prijavi boste na ekranu videli nadzorno ploščo s številnimi možnostmi. Za karkoli, povezano s trgovino, je prava izbira zavihek “WooCommerce”, kjer lahko najdete vse možnosti v povezavi s splošnimi nastavitvami vaše trgovine, pod njim pa se nahaja zavihek “Izdelki”, kjer poteka vse v zvezi z urejanjem izdelkov. Ob kliku na ta zavihek se vam bo prikazala vsebina izdelkov.

V kolikor je vaša WooCommerce spletna trgovina še prazna, ne boste mogli zgrešiti velikega gumba za dodajanje novega izdelka. Kliknete lahko na “ustvari izdelek” ali “dodaj nov”, obe povezavi vas bosta pripeljali do strani dodajanja izdelka.

Dodajanje novega izdelka

Prikazal se vam bo vmesnik z a dodajanje novih izdelkov. Na vrhu boste imeli polje z nazivom izdelka, pod njim pa večje polje za opis izdelka. Naslov izdelka naj ne bo predolg, opis pa naj zajema bistvene lastnosti izdelka in dodatne informacije, kot je npr. uporaba ali sestava.

Izdelka ne pozabite umestiti v ustrezno kategorijo, ki jo lahko izberete ali celo dodate na desni strani v segmentu “Kategorije izdelkov”.

Če se pomaknete po strani navzdol, boste videli še preostala polja, ki pripomorejo k ustrezni predstavitvi izdelka. Na desni strani v ploščici “Slika izdelka” dodate ob kliku na gumb “dodaj sliko izdelka” glavno sliko izdelka, ki naj bo ustrezne ločljivosti (priporočeno vsaj 800×800) in kvalitete.

Pod tem zavihkom lahko dodate še galerijo izdelka, torej slike, ki bodo prikazane poleg glavne slike izdelka. V galerijo lahko dodate več kot 1 sliko, medtem ko je glavna slika lahko le ena.

Vstavite lahko tudi oznake izdelkov, ki vašim uporabnikom pripomorejo pri bolj učinkovitem brskanju po spletni trgovini. Sem lahko vnesete oznake, kot so npr. “vegansko”, “brez glutena” itd.

Pri podatkih izdelka pa je seveda potrebno vnesti ceno izdelka. V prvo polje vnesete redno ceno izdelka brez valute (valuta je prikazana levo), spodaj pa lahko vnesete še akcijsko ceno (v kolikor akcijske cene ni, enostavno pustite prazno.)

V kratek opis izdelka opcijsko vnesete bistveno prednost izdelka, če pa je opis vašega izdelka res kratek, pa lahko kratek opis interpretirate kot celoten opis izdelka in zgornje polje z opisom izdelka pustite prazno.

Ne smete pozabiti še na šifro izdelka, preko katere boste bistveno lažje vodili vašo zalogo. V zavihku “Zaloga” lahko urejate tudi podatek, koliko izdelkov je na zalogi ali če trenutno tega izdelka ni možno dobaviti stranki.

Objava izdelka

V kolikor ste izpolnili vsa potrebna polja in ste z opisom izdelka zadovoljni, zgoraj desno kliknete na gumb objavi. Stran se bo osvežila in zgoraj boste videli zeleno obarvano okence, ki vas vabi k ogledu vašega izdelka.

Čestitke, dodali ste svoj prvi izdelek! Vaša WooCommerce spletna trgovina je tako dobila bistveno funkcionalnost, možnost nakupa izdelkov v vaši ponudbi.

Urejanje izdelka

V kolikor želite obstoječi izdelek urediti, lahko do izdelka navigirate na 2 različna načina:

  1. Če ste prijavljeni v svoji spletni trgovini, lahko ob pogledu izdelka v orodni vrstici zgoraj kliknete na “uredi izdelek”.
  2. Navigirate v nadzorno ploščo, kliknete na zavihek “Izdelki” in poiščete izdelek. Pri izdelku kliknete na povezavo “Uredi”.

 

Ob kliku na “Uredi” se vam bo zopet odprl vmesnik za urejanje izdelka, kjer popravite ali dodate želene informacije.

Po koncu urejanja kliknete na gumb “Posodobi” in izdelek je uspešno urejen.

Dodajanje novih kategorij

Pri kategorijo je potrebno vnesti le ime(ključ se ustvari sam), ter izbrati »nadrejeno kategorijo«, v primeru da gre za podkategorijo(primer: nova kategorija: »Letna obutev«, nadrejena kategorija »obutev«).

 

Ustvarjanje variabilnega izdelka

Variabilni izdelek se uporablja v primeru, da imaste pri izdelku več različnih možnosti(npr: S, M, L, XL in modra, črna, bela barva)

Dodajanje atributov

Priporočamo vam, da atribute dodelite globalno( to pomeni, da imajo vsi izdelki vpogled v te atribute).

Za primer bomo dodali atrbiut “Barva”, ter mu dodelili nekaj vrednosti.

Prvo vpišete ime atributa v kvadratek “Naziv” in nato pritisnite “Dodaj atribut”.

Ko atribut dodate, se vam na desni strani doda v seznam. Pri vsakem atributu se vam pojavi gumb “Nastavi izraze”. Ta gumb vas prevsmeri na umestnik za dodajanje atributov. Na levi strani vpisujete vrednosti, nato se vam ta doda v seznam izbranega atributa.

Dodajanje atributa izdelku

Izdelku je potrebno spremeniti vrsto iz “Preprost izdelek” na “Spremenljiv izdelek”. S tem nastavite, da ima lahko izdelek več vrednosti.

Izdelku se doda atribute. Pri tem se nesme pozabiti, da se izbere možnost “Uporabljeno pri različicah”, če hočete da se ta atribut uporablja pri različicah. V primeru, da je atribut uporabljen za filtre, tega ne izberete. Na koncu pritisnete “Shrani atribute”.

Naslednji korak je ustvariti vse različice. Woocommerce vam ponuja možnost, da iz vseh atributov avtomatsko ustvari izdelke.

Vstvari se vam možnost za vsak atribut. Nujno je potrebno mu dodeliti ceno, če želite, da se vam prikaže v trgovini. Vsaki različici lahko tudi dodelite svojo sliko, ter druge podrobnosti.

Na koncu urejanja, se smete pozabiti posodobiti strani!.

Navodila si lahko prenesete tudi na svoj računalnik!
Prenesi PDF